Lloyd Hotel & Cultural Embassy - Amsterdam, Noord-Holland, 1019 BN, Netherlands

VACATURE MARKETING COMMUNICATIE MANAGER

Merken
Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is een trendsettend 1 tot 5 sterren hotel, dat haar gasten een veilig, gastvrij en inspirerend verblijf in Amsterdam biedt. Het hotel is onlosmakelijk verbonden met de Culturele Ambassade en onderscheidt zich van andere hotels door haar functie als platform voor mensen uit de creatieve wereld, design, kunst en bijzondere geschiedenis. Het restaurant van het Lloyd Hotel is een bestemming op zichzelf. Ook hier komen ambachtelijk meesterschap en conceptuele innovatie samen. Hotel The Exchange is een fashion hotel, gevestigd in drie gebouwen aan het Damrak, waarvan de oudste dateert uit de 17e eeuw. De kamers zijn door studenten en mode-ontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) aangekleed als modellen op de catwalk. Het is een populaire bestemming voor (jonge) stedentrippers.
Voor het waarborgen en het verder uitbouwen van de merkidentiteit van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, het restaurant en Hotel The Exchange zijn wij op zoek naar een briljante marketing & communicatiemanager.

Taken en verantwoordelijkheden
- permanent strategisch (her)positioneren van de merken.
- de marketingstrategie in de verschillende afdelingen integreren (revenu, sales, digitaal, culturele ambassade).
- (her)introductie van het restaurant van het Lloyd Hotel als een stand-alone destination.
- persberichten schrijven, relaties met pers en bloggersnetwerken opbouwen en onderhouden.
- hotels onder de aandacht brengen van potentiele gasten, rechtstreekse boekingen stimuleren via eigen kanalen waaronder de websites door gebruik van SEO, peer review management en promotionele activiteiten.
- returning guest visits stimuleren met onder andere mailers en wellicht een loyalty programma.

Opleiding en ervaring
We zoeken iemand die een universitair denkniveau combineert met een praktische inslag en een opleiding en/of ervaring heeft in marketing.

Vaardigheden

Je bent in staat om mensen te overtuigen en enthousiast te maken. Je hebt een goed gevoel voor waar kansen liggen en hebt een pro-actieve houding. Sterke communicatieve vaardigheden zijn voor deze functie essentieel. Er is ruimte om frisse ideeën of een alternatieve aanpak te onderzoeken en, wanneer anderen enthousiast zijn gemaakt, vorm te geven en te realiseren. Je denkt ook aan de belangen van je collega’s binnen je team (Digital Publisher, marketing medewerker en stagiair). Kennis van de toeristische branche en horeca is een pré, bekendheid met de culturele wereld en de creatieve sector in Amsterdam is onontbeerlijk. De bedrijven opereren in een internationale context en het onderhouden en verder uitbouwen van dit internationale netwerk is vanzelfsprekend. Je bent goed in teksten schrijven en/of het redigeren van tekst. Je hebt een brede visie maar ook een scherp oog voor detail. Je kunt beoordelen welke marketinguitingen in overeenstemming zijn met de merkidentiteit.

Heb je interesse in deze functie? Stuur je CV en motivatiebrief naar werken@lloydhotel.com t.a.v. Mw. Evelyn Storm. Brieven zonder CV worden niet in behandeling genomen.

Reservations